نراق از قدمت تاریخی بالایی برخوردار است. برخی مورخان، تاریخ شکلگیری این شهر را قبل از اسلام میدانند و معتقدند در ابتدا ۷ روستای در مجاورت هم در این ناحیه وجود داشتهاست که اهالی آنها به دین زرتشت و گبر بودهاند. نراق امروزی در دورههای پس از ورود اسلام به ایران و توسط شخصی ملقب به ریشبلند که سمت کدخدایی داشته، در مکان نراق سفلی احداث شدهاست.
- مسجد جامع نراق در سال ۱۲۴۳ هجری قمری و در زمان فتحعلیشاه ساخته شدهاست. در ورودی مسجد از جنس چوب گردو کندهکاریشدهاست. محراب مسجد با کاشیهای رنگی و طرحهای اسلیمی تشکیل شدهاست که زیبایی خاصی به بنا میبخشد.
- بازار نراق معروف به بازار شمسالسلطنه، از آثار تاریخی زیبای نراق محسوب میشود که قدمت آن به سده ۱۳ هجری قمری بازمیگردد. دیوارهای بازار از جنس آجر و سقف آن، ضربی آجری است. در حجرهها از جنس چوب کندهکاری شده میباشد. در طبقه فوقانی بازار، اتاقهایی برای استراحت کاروانیان ساخته شده بوده.
- آبانبار حاج مهدی نراقی در سال ۱۲۶۴ هجری قمری ساخته شده.
- امامزاده بی بی زبیده خاتون مربوط به دوره صفوی – دوره قاجار است و در ۷ کیلومتری جنوب شرقی نراق واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۹۷۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
- یخچال موجود در شمال نراق، آسیاب آبی و بادگیرهای نراق از جمله یادگارهای تاریخی با قدمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساله است.
- حسینیه و آب انبار حاج عبد الباقی دوره ساخت قاجاری در مرکز محله سفلی
- قنات شهری حاج الله داد با قدمت بیشاز ۴۰۰ سال
- مسجد امام حسن با قدمت بیش از ۷۰۰ سال
- بقعه امامزاده سلیمان (سلجوقی و صفوی)
- بقعه امامزاده یحیی (سلجوقی)
- خانه تاریخی فاضلین نراقی صفوی
دره آبشتا در سه کیلومتری شمالغربی شهر نراق و در امتداد کوه اُل قرار دارد و در انتهای این دره، آبشار زیبایی وجود دارد که بهدلیل رویش گیاه پرسیاوش، در گویش محلی آن را گیسو مینامند و ارتفاعات این دره، محلی مناسب برای صخرهنوردی است.